Boller med kerner og frø

Bo kom hjem over frokost i dag, men jeg spiser jo ikke rigtig noget til frokost og havde faktisk ikke det helt store hjemme så jeg gik i gang med bage boller, så han kunne få det.

Jeg gad så ikke almindelige boller og sad og kiggede rundt på nettet og fandt ikke rigtig noget og jeg har jo en udemærket bolledej, ikke fantastisk bare nem og ligetil og så kræver den ikke voldsomt mange ting og jeg kunne jo bare lave den lidt om så den passede bedre til mine ønsker.

Så jeg gik i skabene og kiggede og fandt nogle solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø og tilsatte min nemme bolledej.

Boller med kerner og frø
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
16 boller 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter ?
Antal personer Forberedelses tid
16 boller 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter ?
Boller med kerner og frø
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
16 boller 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter ?
Antal personer Forberedelses tid
16 boller 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter ?
Ingredienser
Antal personer: boller
Instruktioner
  1. Først røres gæren ud i mælken som er stue temperatur, så tilsættes margarinen, jeg skærer den i små klumper så den er nemmere at få ud i dejen. Salt og sukker tilsættes.
  2. Frø og kerner tilsættes, jeg ved ikke om der skal flere eller færre i det er vel sagtens en smagssag.
  3. Jeg hældte ca. 700 gram i dejen og satte maskinen til at ælte, ja jeg er doven i dag og maskinen stod fremme efter at jeg brugte den i forgårs til calzone. Da melet og margarinen var rørt ordentlig ud checkede jeg om der skulle mere mel i for den skal være en smule klæg, sådan at den hænger en lille smule ved fingrene, eller bordet.
  4. Tilføjede langsomt mel til jeg var tilfreds, jeg har så ikke verdens bedste køkkenmaskine og var nødt til at tage dejen ud og lige ælte igennem på bordet for at være sikker på at det var gjort ordentlig, det er en meget tung dej og maskinæltning er helt klart at foretrække hvis din maskine kan klare det. Og frøene trækker væske til sig så hellere lidt ekstra klæg.
  5. Dejen stilles til hævning tildækket. Min stod i 3 timer for så passede det med at de var færdige til når Bo kom hjem. Men tror sagtens de bare kan stå 45 minutter.
  6. Dejen æltes igennem del dem ud i passende bollestørrelser ( nogle vil have dem store andre små vælg din egen fortrukne størrelse og bare hold en smule øje med dem i ovnen indtil de er færdige. De er færdige når du kan banke på bunden og de lyder hule, det sagde min mor altid og indtil videre har det passet, samme regel gælder ved franskbrød ). Placer dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter tildækket. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  7. Når hævningen er overstået pensles bollerne med æg / mælk / kaffe alt efter hvad du foretrækker. Stilles i midten af ovnen i 10 - 15 minutter
  8. Og så skal de nydes med smør, ost eller andet godt mens de stadig er lune.
Del denne opskrift

4 tanker om “Boller med kerner og frø

  1. Ser dejligt ud.Men jeg tror at man skal male hørfrø lidt inden de kommer i dejen så hørfrøen kan optages i kroppen. Det har jeg læst et sted.😊

  2. Jeg ville bruge olie istedet for margarine, som bør hældes i til sidst,
    så gæren ikke bliver indpakket i fedtstoffet, da det jo nedsætter gærens hæve evne.

Skriv et svar