crock pot, slow cooker

Crock Pot / Slow cooker

Jeg har fået en crock pot og laver alt mulig i den lige for tiden. Jeg har lavet en asiatisk inspireret kyllingeret, så har jeg lavet kylling i tomatsovs, når jeg har fundet den perfekte opskrift skal jeg nok lægge den op, men lige hurtigt 2 dåser flåede tomater, krydderier efter smag, ærter, majs og kyllingebryst skåret i tern og i crock potten i 5-6 timer på low. Igår lavede jeg en gryderet med oksekød, smed en pose grøntsagsblanding i som jeg havde tøet op, sammen med en okseklump jeg havde skåret i tern ( ca 400 gram, resten af klumpen ligger i portionspakker i fryseren til senere brug ) soya, brun farin, 1 hakket løg, ½ l oksebouillon, salt og pebermix. Gav det ca 9 timer i crock potten på low, det kan sagtens nøjes med at stå 6-7 timer på low.

I weekenden skal jeg forsøge mig med pulled pork, ifølge en god ven i England så bliver det helt perfekt.

Jeg kan varmt anbefale Crock Pot ( slow cooker ) til enhver. Min kostede lige omkring 500 kr. og er nok tæt på at være de bedste penge jeg nogensinde har givet for en køkkenmaskine. Det er meget nemt at tilberede maden, det frigiver tid og så er smagen helt fantastisk, grøntsagerne bliver ikke smattede og ulækre af den lange tilberedningstid.

Selve maskinen består af 3 dele, en metalholder som også fungerer som varme enhed, keramik skålen som holder maden, den kan også gå i ovnen og et låg. Låget skal blive på under hele tilberedningstiden for ellers slipper varmen ud, dette kan være meget svært da der spreder sig en dejlig duft i hjemmet. Jeg er skyldig i at have løftet låget og testet smag og hvor lang tid kødet skulle have mere for at være tilberedt. Min har 3 varmeindstillinger, low, high og warm. Forskellige retter kræver forskellig varmeindstilling og varm kan holde retten varm i op til 4 timer ifølge brugsforvirringen.

Amerikanerne har brugt crock pot / slow cooker i mange år og er i mange hjem en fast del af køkkenet og derfor er der rigtig mange spændende opskrifter på amerikansk så det er en god ide at have et målebæger der også kan måle i cups.

Slow cooker er som forklaret i et andet indlæg betegnelsen for maskinen, Crock Pot er et mærke indenfor kategorien og skulle efter sigende være det bedste mærke, jeg ved ikke om det passer, men jeg fandt Crock Potten i Elgiganten på tilbud og tog den under armen. Jeg har en på 3,5 liter og den er rigelig stor til 2 mennesker, alt hvad jeg har lavet indtil videre har givet mad til 2 dage, så hvis du laver mad til 2 voksne og 2 børn er den stor nok.

 

Skriv et svar