Calzone

Jeg havde købt en masse skinke strimler i Rema1000 og revet ost da det var på tilbud og fik sådan en lyst til Calzone ( indbagt pizza ) i går, men sidst jeg forsøgte mig med en opskrift endte jeg med et mordvåben. Helt seriøst tog jeg en calzone op bankede den ned på siden af bordet og ikke engang et mærke kom der er i calzonen ( bordpladen overlevede heldigvis ). Vi havde en kammerat på besøg den dag og han var en engel og spiste en, godt nok med meget besvær, men han spiste den og sagde at på trods af hårdheden af brødet så var smagen rigtig god. Hvordan kan jeg andet end at holde af vores venner når de er så søde.

Men i går prøvede jeg en anden opskrift og den blev virkelig god, så den tør jeg godt dele med omverdenen.

Jeg havde en rigtig træls dag med begyndende migræne fra morgenen af og ondt i ryggen og derfor brugte jeg det meste af dagen i sengen med dynen over hovedet, så jeg tog den nemme vej og brugte min køkkenmaskine ( den er guld værd og når den ikke kan mere så vil jeg have en Hercules fra OBH). Jo maskinen fylder meget, men den er bare fantastisk. Jeg foretrækker at ælte min egen dej, men der er bare tidspunkter hvor jeg ikke har tid eller overskud og så ryger det hele bare i maskinen og lader mig gøre andre ting.

Der var så 2 Calzone i overskud som jeg puttede i fryseren og har tænkt mig at tage op og lune til frokost på søndag.

calzone
Calzone
Print Recipe
Indbagt pizza, med ost skinke og kødsovs.
Antal personer Forberedelses tid
6 stk. 1 time
Tilberedningstid Ventetid
10-15 minutter time
Antal personer Forberedelses tid
6 stk. 1 time
Tilberedningstid Ventetid
10-15 minutter time
calzone
Calzone
Print Recipe
Indbagt pizza, med ost skinke og kødsovs.
Antal personer Forberedelses tid
6 stk. 1 time
Tilberedningstid Ventetid
10-15 minutter time
Antal personer Forberedelses tid
6 stk. 1 time
Tilberedningstid Ventetid
10-15 minutter time
Ingredienser
Antal personer: stk.
Instruktioner
  1. Udrør gæren i den lunkne vand
  2. Tilsæt salt sukker og olie
  3. Tilsæt under omrøring melet, du behøver ikke bruge det hele. Når dejen er blød og ikke længere klistrer stilles den til hævning tildækket i mindst 1 time, den kan sagtens stå længere.
  4. Når dejen er færdig med at hæve deles den ud i 6 boller som rulles ud i cirkler ( eller noget der minder om cirkler ) de rulles meget tyndt.
  5. Jeg bruger ketchup som jeg smører ud i et tyndt lag på dejen. Og tilsætter jeg en stribe kødsovs
  6. Skinke
  7. Og ost og det har jeg glemt et billede af så det I tænke jer til
  8. Så lægger jeg den halvdel uden fyld på over den anden halvdel og trykker kanten sammen med en gaffel for at holde indholdet inde og prikker et par huller i toppen
  9. Når de er færdige ( der kan være 3 på en bageplade ) skal de efterhæve i 30 minutter tildækket. Mens de efterhæver tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn
  10. Efter endt hævning pensles de med æg eller mælk, jeg foretrækker æg synes det ser meget pænere ud, og stilles i midten af ovnen i 15-20 minutter afhængig af din ovn og hvor mørk du vil have den - stort set hold øje med den og når den ser færdig ud er den færdig.
  11. Serveres sammen med en god salat.
    calzone
Del denne opskrift

Skriv et svar