Kys

I dag har jeg lavet kys og gule klap ( gule klap opskriften vil jeg lægge ind separat ). Jeg fik den geniale ide for knap 3 år siden at invitere svigerforældrene på aftensmad i forbindelse med vores første bryllupsdag og menuen var fantastisk 3 retter og jeg var superwoman i køkkenet. Jeg lavede en perfekt islagkage med marengs bund og top med daim is imellem og siden har svigermor spurgt så sødt om jeg ville lave et par til hende i forbindelse med specielle lejligheder og hver gang har jeg sagt ja selvfølgelig og hver gang har jeg kikset rundt i opskriften intet gik rigtigt og en af gangene var bund og top mere puslespil end noget andet for alle bundene gik i stykker og jeg har nok bagt over 20 bunde der gik helt gal.

Ud af alle mine pinsler med marengsbunde har jeg endelig løst gåden! Så nu vil jeg først dele hvordan jeg laver kys den lette udgave af marengsbunden, og senere når jeg skal bruge marengsbunde kommer den forklaring også op. Samme opskrift, samme fremgangsmåde, men med billeder og udførlig forklaring er det lidt nemmere

Kys
Print Recipe
Kys marengs
Forberedelses tid
30-60 minutter
Tilberedningstid
1-1½ time
Forberedelses tid
30-60 minutter
Tilberedningstid
1-1½ time
Kys
Print Recipe
Kys marengs
Forberedelses tid
30-60 minutter
Tilberedningstid
1-1½ time
Forberedelses tid
30-60 minutter
Tilberedningstid
1-1½ time
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Hvad jeg bruger til både kys og gule klap
  2. Først deler jeg hvider og blommer i hver deres skål
  3. Putter hviderne og halvdelen af sukkeret i min køkkenmaskine. Ja jeg bruger min køkkenmaskine fordi marengs skal piskes meget stive og det kan godt tage rigtig lang tid og det bliver lidt hårdt for skulder og ryg, plus det er helt vildt kedeligt at stå i 10 minutter og bare piske.
  4. Når det begynder alt blive stiv tilsætter jeg resten af sukkeret og hvidvinseddiken i og pisker videre i 10 - 15 minutter
  5. Når det er ekstra godt stiv, hellere pisk den 5 minutter mere hvis du er i tvivl den skal virkelig være stiv. På billedet kan du se hvordan det hænger på piskeriset, det falder ikke af og kan nu bruges til enten kys eller bunde.
  6. Jeg valgte at tage halvdelen og tilsætte lakridspulver så vi fik lakridskys. Jeg tog en dejskraber og vendte forsigtigt lakridspulveret i.
  7. Jeg fyldte så en sprøjtepose med en lille tyl, og bagepapir på bagepladen
  8. En lille tyl er ikke en god ide, kyssene blev ikke særlig pæne. Mine kager smager godt, men de er sjældent pæne, jeg lærer jo nok engang at lave perfekte kys og kager
  9. Så i ovnen 100 grader varmluft ca 1 time og så prøver jeg at skubbe på et kys hvis det løsner sig fra pladen er de færdige, hvis ikke luk og vent 10 minutter gør dette indtil kyssene slipper. Tag dem ud og lad dem køle af og så i kagedåsen med inden de bliver spist.
  10. kys og klap i kagedåsen
Del denne opskrift

Skriv et svar