Knækbrød

Jeg havde for noget tid siden købt majsmel på tilbud ( det var virkelig et godt tilbud ) og jeg anede ikke hvad jeg skulle bruge det til så jeg brugte Google ( Google is your friend ) og fandt en opskrift på knækbrød og i kommentarerne sagde folk “Det smager som chips” og jeg tænkte mums chips lavede en portion forklarede Bo meget omhyggeligt, det her er sundt, meget sundt, i håb om at jeg kunne få det i fred for lets face it min bagdel har ikke nået størrelse xxxl ved at jeg spiser salat og sunde chips lyder lækkert.

Portionen forsvandt lynhurtigt og Bo spørger på hans søde måde om jeg vil bage til hans arbejde “Skat jeg tror de andre nede på arbejdet vil synes rigtig godt om dit knækbrød” så jeg bagte en portion. Det viser sig så at den ene af hans kollegaer er på Paleo kuren og slet ikke spiser noget med mel i. Så jeg kiggede igen på Google og fandt en opskrift uden mel som er lige så godt som den med majsmel.

Problemet med den uden mel i er at hele pladen skal fyldes så det bliver et sammenhængende lag og efter bagning knækkes den i stykker og de bliver ikke så pæne, så i dag eksperimenter jeg med at lave ruder med min dejskraber.

 

Melfri knækbrød
Print Recipe
Let og sundt alternativ til rugbrød.
Antal personer Forberedelses tid
1 plade 5-10 min
Tilberedningstid Ventetid
1-2 timer 1 time
Antal personer Forberedelses tid
1 plade 5-10 min
Tilberedningstid Ventetid
1-2 timer 1 time
Melfri knækbrød
Print Recipe
Let og sundt alternativ til rugbrød.
Antal personer Forberedelses tid
1 plade 5-10 min
Tilberedningstid Ventetid
1-2 timer 1 time
Antal personer Forberedelses tid
1 plade 5-10 min
Tilberedningstid Ventetid
1-2 timer 1 time
Ingredienser
Antal personer: plade
Instruktioner
  1. Først tager jeg alle de tørre ingredienser ( frø og kerner ) og hælder i en skål
  2. tilsætter et pisket æg, salt og vand og blander det hele sammen i en skål:
  3. Der vil være en masse vand ved som fremgår af billedet:
  4. Blandingen skal stå i en times tid og trække, hvor vandet trænger ind i frø og kerner og gør at de hænger sammen, efter den time er der ingen overskydende vand:
  5. Jeg smører blandingen ud på bagepapiret som ligger på bagepladen med min dejskraber, der er nogle der bruger hænderne, men jeg foretrækker dejskraberen for så får jeg ikke klæbrige fingre. Det er vigtigt at det ligger i et jævnt lag for ellers ender du med en plet der er blød og en der er overbagt:
  6. Billede af mit eksperiment med ruder:
  7. Jeg bager knækbrødet i ca. halvanden time på 125 grader almindelig ovn, husk almindelig ovn de bliver ikke helt så gode hvis der bruges varmluft de smager som sådan godt nok, men det kan smages de har fået for meget varme. Nogle giver dem op til 2 timer, men det afhænger af ovnen. Sådan ser knækbrødet ud når det er bagt færdig
Del denne opskrift

Skriv et svar