Fødselsdagskage

Svigerfar havde fødselsdag lørdag, og jeg havde set den flotteste fødselsdagskage i et ugeblad og tænkte det er jeg nødt til at prøve at lave til ham.

Påsken stod for døren og forretningerne havde ikke åben torsdag og fredag, så jeg skulle have alle ting købt hjem onsdag som også var min bryllupsdag ( det er så trist at bruge flere timer af sin bryllupsdag med at rende i forretninger fordi de ikke havde det jeg skulle bruge ).

Bo havde stresset mig ved at tage 2 timer tidligere fri fra arbejde for at vi kunne nyde dagen, så jeg glemte min indkøbsliste og halvdelen af alle de ting jeg skulle have i Rema1000, men vi skulle alligevel i både Netto, Kop og kande og Lidl for at få de ting der skulle bruges.

Der var ingen fondant i hvid eller rød, så jagten gik på marshmallows så jeg kunne lave det selv ( se videoer hvor de laver fondant inden du forsøger selv for der er så mange ting der kan gå galt ). Der var ingen marshmallows i Struer by onsdag eftermiddag, så kom jeg i tanke om at jeg havde mini marshmallows i skabet og marshmallows er vel det samme hvad enten er de små eller store og det her første fejl skete ( tror jeg ) åbenbart er de ikke helt ens og derfor skal der bruges meget mindre flormelis end opskriften sagde.

Netto havde udsolgt af de ting jeg skulle bruge derfra, så Lidl blev gennemledt for alting og de eneste marshmallows de havde var røde og hvide og kan derfor ikke bruges ( siger dem der selv laver deres fondant ). Men efter 4 timers indkøb havde jeg alle tingene til at bage, plus lidt ekstra hehe.

I Kop og Kande fik jeg købt mig en kagedeler den sættes på fødder og så saves kagen ligesom over så der kommer helt perfekte lige store kagebunde og så fik jeg 3 nye springforme i 3 forskellige størrelser så jeg kan begynde at kigge på at lave kager i lag, dette er fordi jeg så min niece lægger billeder op af hendes Harry Potter kage og kagen så fantastisk ud og så det er jeg nødt til at prøve.

Jeg startede ud torsdag med at lave fondanten og farve den rød, der vil komme et andet indlæg hvor jeg forhåbentlig kan vise og forklare hvordan det gøres rigtig. Fredag lavede jeg bundene og lørdag samlede jeg det hele om morgenen inden vi skulle ud til svigerforældrene og fejre svigerfar.

Sådan kom kagen til at se ud indvendig med flag og det hele ( var lidt i tvivl om det ville lykkedes )

kage2 kage1

Fødselsdagskage
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Fødselsdagskage
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Ingredienser
Rød sandkagebund
Vanillesmørcreme til fyld
Smørcreme til opsmøring
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Pisk sukker og smør sammen.
  2. Tilsæt æggene et af gangen og pisk imellem hver gang
  3. Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det dejen lidt af gangen
  4. Nu tilsættes pastafarve, limesaft og skal ( hvis limen er økologisk ellers undlad )
  5. Dejen er nu klar til at komme i springformen, jeg brugte en der er der 23 centimeter i diameter. Læg bagepapir i bunden og smør siderne og hæld kagedejen i. Bages ved 175 grader varmluft i 50 minutter, check til kagen undervejs og mærk efter med en tandstik eller lignende om den er færdig, den er færdig når der ikke hænger noget ved.
  6. Jeg fik desværre ikke taget et billede da den kom ud af ovnen så jeg kan ikke vise at den bulede rigtig meget på midten og jeg var derfor nødt til at tage mine nye kagedeler og skære toppen af
  7. Jeg delte kagen i 2 og lagde tilbage i springformen og udskar en rand på ca 1 centimeter, ca. 2-3 centimeter inde i kagen, smed randen ud.
  8. Jeg fjernede den ene bund fra springformen og puttede vanillesmørcremen ned i randen, husk vanillecremen skal være meget blød og hvis du tager ca. halvdelen og putter i en sprøjtepose er det nemt at sprøjte ned i randen.
  9. Efter randen var fyldt ud og jeg den halvdel jeg ikke havde puttet i sprøjtepose og fordelte ud over bunden
  10. Lagde anden bund ovenpå og udfyldte randen på samme måde som første
  11. Stillede den på køl mens jeg lavede smørcremen som kagen blev smurt op med.
  12. Selvom jeg havde mange problemer med min fondant var den nem at lægge over kagen og så sluttede jeg af med et kantbånd ( fondant ) som jeg fået i Kop og Kande, nem og enkel måde at få en pæn kant på kagen
Vanillesmørcreme
  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljekorn til en blød smørcreme. Rør æggeblommerne i cremen.
Smørcreme til opsmøring
  1. Put ingredienserne i skål og rør indtil det er en ensartet masse. Hvis den er for blød kan den stilles i køleskabet omvendt er den for hård så kan den stilles et par sekunder i micro'en.
Del denne opskrift

Skriv et svar