Jeg har fået mig en ny køkkenmaskine, en Crock pot. En Crock Pot er en slow cooker, Crock Pot er mærkenavnet, men slow cooker er typen af apparat. Håber det giver mening, ligesom Dyson er mærket, men typen er støvsuger. Den varmer maden meget langsom op og man kan derfor sætte den til om morgenen på low med den ønskede ret, og så står den lige så stille og laver maden mens man er på arbejde, i skoven, på stranden eller i mit tilfælde sidder på facebook og kigger kattevideoer og skriver madopskrifter.
Jeg har fundet mange opskrifter rundt omkring både på dansk og engelsk, jeg fandt igår en amerikansk opskrift som jeg synes virker helt vild lækker! Det er en asiatisk inspireret ret, og det logiske valg som tilbehør ville være ris, men jeg har valgt æggenudler da jeg synes de er helt fantastiske. Men tilbage til retten og dens oprindelse, den er i cups og jeg har ikke helt luret omregningen og jeg har i sin tid købt nogle måleskeer som måler i cups, jeg har fundet et målebæger der også har cups her.
Jeg tog nogle ca mål af tingene jeg brugte og som altid glemte jeg en ting på startbilledet med hvad jeg har brugt, den originale opskrift ville have pepper flakes i opskriften, det havde jeg ikke så brugte knust chili istedet og pakken er glemt på billedet.
Original opskriften er her
Nu er det dagen efter jeg lavede denne opskrift, vi skal have rester i aften og jeg glæder mig for det var virkelig godt!
- 900 gram Kyllingebryst
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk honning eller 12 ml, eller 1/2 cup
- 1/4 cup ketchup eller 6 ml, eller omkring 1-2 spsk
- 12 ml soya sovs
- 2 spsk oliven olie jeg brugte almindelig olie
- 1/4 tsk red pepper flakes jeg brugte knust chili
- 4 tsk majs stivelse
- 80 ml vand
- sesamfrø til at drysse over
- Jeg tog mine kyllingebryster og checkede dem som jeg altid gør med kød der ikke er hakket. Strøede salt og peber over og lagde dem i Crock Potten, som jeg har sprayet med sådan en oliebagespray ting.
- Hakkede løget fint og lagde i en skål sammen med meget finthakket hvidløg, honning, ketchup, soya sovs, olie og knust chili og blandede det hele til en ensartet masse.
- Hældte det over kyllingebrysterne. løftede dem så jeg var sikker på den våde blanding kom hele vejen rundt og satte Crock Potten på low og et ur til at ringe omkring 4 timer senere
- 4 timer senere da uret ringede, satte jeg æggenudlerne over tog kyllingestykkerne op og tilsatte maizenajævningen til sovsen. Da maizena jævningen kom i ændrede jeg temperaturen fra low til high, den skal stå ca. 10 minutter og simre.
- Jeg rev kyllingebrysterne i stykker på et skærebræt og tilsatte dem til sovsen.
- Placer nudlerne på tallerknen hæld kyllingestykker og sovs over og drys med sesamfrø.