Jeg sidder i forskellige bagegrupper på facebook og nogle gange kommer der en kage frem som alle roser til skyerne og jeg er lidt tilbageholden for ærligt verdens bedste ditten og datten bliver brugt alt for ofte, men overgav mig og fandt opskriften på alle tiders kogebog og lavede den til Bo og hans kollegaer, og havde noget med ud til svigermor da vi inviterede os selv på aftenskaffe, og den er virkelig god.
Tricket med denne kage er at lave den og stille den i køleskabet med chokolademoussen over i 1-2 dage uden at spise den, den bliver meget bedre af at stå et par dage. Jeg tænkte ved mig selv at den ikke kunne blive bedre ved at stå, men fik et stykke den første dag jeg bagte den, og så et stykke da den havde stået i 1 døgn og så et stykke da den havde stået i 2 døgn, der er stor forskel fra første dag til 2. dagen.
Jeg brugte nogle folie bakker fordi det er nemmere at fragte kagerne rundt i dem og så skal jeg ikke bruge mine egne forme for det er ikke altid de finder hjem igen.
Og selve kagen er meget nem at lave.
- 4,5 dl hvedemel
- 5 dl sukker
- 2 dl Cacao pulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2,5 dl kaffe Jeg bruger bare instant kaffe
- 2,5 dl mælk
- 1,25 dl olie Jeg bruger bare den olie jeg har hjemme
- 5 dl piskefløde
- 2 dl sukker
- 1 dl Cacao pulver
- 1 tsk vanillesukker
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn
- Jeg blander først de tørre ingredienser sammen ( mel, sukker, cacao pulver, natron, bagepulver, vanillesukker og salt ) jeg tager en gaffel og rører det hele sammen, jeg er ikke helt klar over hvorfor jeg gør det, men det giver en hvis ro at vide at tingene er blandet godt sammen.
- Jeg blander i en anden skål de våde ingredienser sammen ( æg, kaffe, mælk og olie )
- Når tingene er blandet i hver deres skål tager jeg skålen med de våde ingredienser i og hælder i melblandingen
- Jeg tager min håndmixer og mixer det sammen i et par minutter på middel hastighed, dejen er meget tynd
- Jeg smører mine foliebakker, man kan også lave dem i en bradepande der er 30 x 40 cm. og næste gang jeg laver den vil jeg prøve i en rund springform og så dele den, lægge halvdelen af moussen i mellem lagene og smøre op med resten. Jeg smører bare op med lidt margarine, bare sørg for at hele indersiden er dækket med margarine.
- Delte dejen i de 2 folieforme
- Bagte den i 40 minutter på 175 grader alm. ovn, men husk ovne er forskellige, og jeg checker altid mine kager ca 5 minutter før opskriften siger at kagen er færdig for at være sikker på at den ikke brænder på.
- Har desværre ikke et billede, men da kagen var færdig i ovnen stillede jeg ud på riste for at køle helt af inden jeg puttede moussen på
- jeg tilsatte ingredienserne til en skål og rørte med piskeriset indtil den var godt stiv.
- Delte moussen mellem de 2 kager
- Smurte moussen ud over kagen, jeg har set forskellige forslag på mønstre og forskellige stensils blive brugt ( ved en stensil lægger man den på kagen og drysser fx. cacao pulver ud over
- Spises med enten ske eller kagegaffel og nydes bedst med en kop kaffe og hyggelig selskab
Hej bagehjerne 😃
Din opskrift til 12 er det til 1 alubakke eller to?
Hilsen Carina
Undskyld det sene svar, opskriften er på 2 alubakker, og jeg laver altid 2 til 12 mennesker fordi nogen spiser et lille stykke og andre spiser 3 store og jeg kan godt lide at have ekstra
Ved du målene på alu bakkerne?
Kan den evt fryses ?😀
Hvor store er alubakkerne ? Skal jeg dobble opskriften hvis drt er t 24? Altså 2 bakker?
Pisker du ikke flødeskummet til chokolademoussen, inden du tilstætter kakao, sukker og vanillesukker? Eller blander du blot det hel og pisker det derefter?
Mine er flade som pandekager – ca 1-1,5 cm. høje. Har fulgt opskriften nøje og derefter vejet af i to lige store portioner og kommet dem i hver sin alu-bakke.
Øv…