Bagels
Antal personer Forberedelses tid
16stk 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 45minutter
Antal personer Forberedelses tid
16stk 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 45minutter
Ingredienser
  • 900gram meldejen skal stadig klistre en lille smule
  • 50gram gær
  • ½deciliter siruplys
  • 2 spiseske olie
  • spiseske salt
  • 5deciliter vand
  • 2 spiseske sukkerSukker kan halveres i mængde eller udelades
Instruktioner
  1. Først opløses de 50 gram gær i vandet som er lunket, og så tilsættes alle de andre ingredienser og dejen æltes og sættes til at hvile i 15 minutter.
  2. Dejen æltes igennem og deles ud i 16 lige store boller
  3. Jeg tog en finger ned midt i bollen og kørte fingeren rundt indtil jeg havde et passende hul, mine var dog lidt for små. Andre tager bollen og ruller den ud til lang pølse omkring 25-30 cm og lukker den sammen som en ring, Det er vigtigt med mel på bordet hvor ringene skal ligge til efterhævning for ellers er de ikke til at få fra bordet uden at ødelægge den flotte runde form.
  4. Bagels’ene stilles til efterhævning i 30 minutter og kort før hævetiden udløber varmes en halv gryde vand til lige omkring kogepunktet.
  5. Efter hævetid og når vandet er lige omkring kogepunktet ( det skal ikke bulderkoge ) lægges 2-4 bagels afhænging af grydestørrelsen i vandet og koges for 2 minutter på hver side. De hæver meget op nede i vandet og for at sikre at de ikke bliver underlige i formen anbefaler jeg 2.
  6. Efter endt kogning tages de op lægges på en bageplade og drysses med enten sesam, birkes, ost eller hvad du nu har lyst til
  7. De bages i almindelig ovn på 200 grader i 30 minutter.