Melfri knækbrød
Let og sundt alternativ til rugbrød.
Antal personer Forberedelses tid
1plade 5-10min
Tilberedningstid Ventetid
1-2timer 1time
Antal personer Forberedelses tid
1plade 5-10min
Tilberedningstid Ventetid
1-2timer 1time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Først tager jeg alle de tørre ingredienser ( frø og kerner ) og hælder i en skål
  2. tilsætter et pisket æg, salt og vand og blander det hele sammen i en skål:
  3. Der vil være en masse vand ved som fremgår af billedet:
  4. Blandingen skal stå i en times tid og trække, hvor vandet trænger ind i frø og kerner og gør at de hænger sammen, efter den time er der ingen overskydende vand:
  5. Jeg smører blandingen ud på bagepapiret som ligger på bagepladen med min dejskraber, der er nogle der bruger hænderne, men jeg foretrækker dejskraberen for så får jeg ikke klæbrige fingre. Det er vigtigt at det ligger i et jævnt lag for ellers ender du med en plet der er blød og en der er overbagt:
  6. Billede af mit eksperiment med ruder:
  7. Jeg bager knækbrødet i ca. halvanden time på 125 grader almindelig ovn, husk almindelig ovn de bliver ikke helt så gode hvis der bruges varmluft de smager som sådan godt nok, men det kan smages de har fået for meget varme. Nogle giver dem op til 2 timer, men det afhænger af ovnen. Sådan ser knækbrødet ud når det er bagt færdig