Bagels

Jeg har fået lagt min madplan igen, der er kun aftensmad på, så frokosten er hvad jeg lige har lyst til og for at forhindre at jeg handler ind hver anden dag skal der leges den store bagedyst herhjemme i weekenden.

I dag skal jeg lave bagels for første gang, de kan fryses og der bliver mange ud af opskriften så regner med at skulle bage dem hver anden uge for altid at have noget brød hjemme. Der bliver nok også lavet en omgang knækbrød til snacks.

Lørdag skal jeg have bagt rugfler og søndag gulerodsmuffins som Bo skal have med på arbejde mandag morgen. Håber der bliver nok muffins til at jeg prøvesmage en eller to.

Ja oplægget blev lidt forsinket og det er nu lørdag morgen, jeg fik bagt mine bagels og de smager rigtig godt. Jeg vil måske lave en ekstra portion i løbet af dagen fordi der skal være til fryseren og Bo synes også de smager godt så der bliver spist nogle nogle til frokost i dag hvor jeg laver min egen lakselasat og skinkesalat til.

Har opskriften fra alle tiders kogebog

Bagels
Bagels
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
16 stk 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
16 stk 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 45 minutter
Bagels
Bagels
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
16 stk 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
16 stk 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 45 minutter
Ingredienser
  • 900 gram mel dejen skal stadig klistre en lille smule
  • 50 gram gær
  • ½ deciliter sirup lys
  • 2 spiseske olie
  • spiseske salt
  • 5 deciliter vand
  • 2 spiseske sukker Sukker kan halveres i mængde eller udelades
Antal personer: stk
Instruktioner
  1. Først opløses de 50 gram gær i vandet som er lunket, og så tilsættes alle de andre ingredienser og dejen æltes og sættes til at hvile i 15 minutter.
  2. Dejen æltes igennem og deles ud i 16 lige store boller
  3. Jeg tog en finger ned midt i bollen og kørte fingeren rundt indtil jeg havde et passende hul, mine var dog lidt for små. Andre tager bollen og ruller den ud til lang pølse omkring 25-30 cm og lukker den sammen som en ring, Det er vigtigt med mel på bordet hvor ringene skal ligge til efterhævning for ellers er de ikke til at få fra bordet uden at ødelægge den flotte runde form.
  4. Bagels'ene stilles til efterhævning i 30 minutter og kort før hævetiden udløber varmes en halv gryde vand til lige omkring kogepunktet.
  5. Efter hævetid og når vandet er lige omkring kogepunktet ( det skal ikke bulderkoge ) lægges 2-4 bagels afhænging af grydestørrelsen i vandet og koges for 2 minutter på hver side. De hæver meget op nede i vandet og for at sikre at de ikke bliver underlige i formen anbefaler jeg 2.
  6. Efter endt kogning tages de op lægges på en bageplade og drysses med enten sesam, birkes, ost eller hvad du nu har lyst til
  7. De bages i almindelig ovn på 200 grader i 30 minutter.
    Bagels
Del denne opskrift

Skriv et svar