Fødselsdagskage
Antal personer Forberedelses tid
10personer 20minutter
Tilberedningstid
50minutter
Antal personer Forberedelses tid
10personer 20minutter
Tilberedningstid
50minutter
Ingredienser
Rød sandkagebund
Vanillesmørcreme til fyld
Smørcreme til opsmøring
Instruktioner
  1. Pisk sukker og smør sammen.
  2. Tilsæt æggene et af gangen og pisk imellem hver gang
  3. Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det dejen lidt af gangen
  4. Nu tilsættes pastafarve, limesaft og skal ( hvis limen er økologisk ellers undlad )
  5. Dejen er nu klar til at komme i springformen, jeg brugte en der er der 23 centimeter i diameter. Læg bagepapir i bunden og smør siderne og hæld kagedejen i. Bages ved 175 grader varmluft i 50 minutter, check til kagen undervejs og mærk efter med en tandstik eller lignende om den er færdig, den er færdig når der ikke hænger noget ved.
  6. Jeg fik desværre ikke taget et billede da den kom ud af ovnen så jeg kan ikke vise at den bulede rigtig meget på midten og jeg var derfor nødt til at tage mine nye kagedeler og skære toppen af
  7. Jeg delte kagen i 2 og lagde tilbage i springformen og udskar en rand på ca 1 centimeter, ca. 2-3 centimeter inde i kagen, smed randen ud.
  8. Jeg fjernede den ene bund fra springformen og puttede vanillesmørcremen ned i randen, husk vanillecremen skal være meget blød og hvis du tager ca. halvdelen og putter i en sprøjtepose er det nemt at sprøjte ned i randen.
  9. Efter randen var fyldt ud og jeg den halvdel jeg ikke havde puttet i sprøjtepose og fordelte ud over bunden
  10. Lagde anden bund ovenpå og udfyldte randen på samme måde som første
  11. Stillede den på køl mens jeg lavede smørcremen som kagen blev smurt op med.
  12. Selvom jeg havde mange problemer med min fondant var den nem at lægge over kagen og så sluttede jeg af med et kantbånd ( fondant ) som jeg fået i Kop og Kande, nem og enkel måde at få en pæn kant på kagen
Vanillesmørcreme
  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljekorn til en blød smørcreme. Rør æggeblommerne i cremen.
Smørcreme til opsmøring
  1. Put ingredienserne i skål og rør indtil det er en ensartet masse. Hvis den er for blød kan den stilles i køleskabet omvendt er den for hård så kan den stilles et par sekunder i micro’en.